Σκηνογραφία σε τηλεόραση και θέατρο από τον σκηνογράφο Αντρέα Μαυρογένη

 

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ

 

Απόφοιτος της Ακαδημίας καλών τεχνών της Φλωρεντίας στην Ιταλία και με την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη δημιουργία σκηνικών στο χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου αλλά και του θεάματος για περισσότερο από 20 συναπτά έτη σε Κύπρο και Ευρώπη έχει να επιδείξει ένα μεγάλο βιογραφικό.

Η ιστορία και η εξέλιξη της σκηνογραφίας στην Κύπρο αρχίζει από την δεκαετία του ‘30 με το όνομα της οικογένειας «Μαυρογένης».

Κάποτε η κατηγορία αυτή λεγόταν «interior decoration” δηλαδή «εσωτερικός διάκοσμος» αυτό που ονομάζουμε σήμερα σκηνογραφία.

Εποχή των στούντιο και όλα τα έργα τόσο θεατρικά όσο και κινηματογραφικά γυρίζονταν μέσα στα πλατό χωρίς ιδιαίτερα την αντίληψη και τα μέσα για εξωτερικά γυρίσματα με αποτέλεσμα περισσότερο ρεαλισμό.

Τα στούντιο άρχισαν να γυρίζονται σε location, σε τοποθεσίες δηλαδή με αποτέλεσμα η κατηγορία αυτή να αλλάζει ονομασία set decoration για να μετεξελιχθεί μέχρι τις μέρες μας σε «product design”.

Έτσι λοιπόν οτιδήποτε βλέπουμε στο χώρο του θεάματος με την επιλογή φυσικών ή τεχνικών χωρών γι’ αυτο το αποτέλεσμα υπεύθυνος είναι ο σκηνογράφος με την δημιουργία του σκηνογραφικού διακόσμου.

Επιλέγει το κυρίαρχο χρώμα, τοποθεσία και με σωστή αντίληψη της παραγωγής αναπαρασταίνει μια νέα εποχή με κάθε σύγχρονη εξέλιξη των καιρών μας.
Ένα σκηνογραφικό μυστικό είναι η εξέλιξη του καλλιτέχνη μέσα από τις σχολές που διδάσκεται η σκηνογραφία και μια από αυτές δεν είναι άλλη από την σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών σε Λεμεσό και Λευκωσία Studio8 school of art & design της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος σήμερα είναι ο Αντρέας Μαυρογένης.

Κανένας δεν έκανε το όνειρο του επιτυχία χωρίς σωστές βάσεις για ολοκληρωμένη σπουδή.

 STUDIO 8 GRADUATES
FASHION SHOW