Το Studio8 School of Art & Design και ο Δήμος Λεμεσού διοργανοσαν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης την εκδήλωση «Αναβίωση παλαιών καρναβαλίστικων αρμάτων Λεμεσού».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού και είναι αφιερωμένη εις μνήμη του αείμνηστου κατασκευαστή – δημιουργού καλλιτεχνικών αρμάτων του Λεμεσιανού καρναβαλιού, Κώστα Μαυρογένη.

Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση τιμά έναν επιφανή συμπολίτη μας. Φετινός τιμώμενος ο πρώην δήμαρχος Λεμεσού Δρ. Δημήτρης Κοντίδης ο οποίος συνέβαλε δραστικά σε καινοτομίες του Λεμεσιανού καρναβαλιού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνε καρναβαλίστικες καντάδες από την Ανδρική τετραφωνία Λεμεσού υπό την διεύθυνση του Πανίκκου Τριμικλινιώτη. Συντονιστής της εκδήλωσης ηταν ο Δρ. Μίμης Σοφοκλέους, Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτίκου Μουσείου- Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού.Με παρουσιάστρια την Στέλλα Σάββα.

Καινοτομία για φέτος ηταν η  τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης και η αναμεταδοσή της από το τηλεοπτικό κανάλι OMEGA TV CHANNEL.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 7000 1788.