ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ – ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΡΡΗΧΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

 

ΜΑΥΡOΓΕΝΗΣ – ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΡΡΗΧΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Το καρναβαλικό εργαστήρι «Μαυρογενης» έχει την δυνατότητα παραγωγής πέραν τον 10 τρισδιάστατων αρμάτων κάθε χρόνο και καλύπτει τις ανάγκες κατασκευής αρμάτων παγκυπρια για δήμους , φορείς και ιδιώτες κατόπιν ειδικής παραγγελίας.

Το καρναβαλικό εργαστήρι άρχισε να λειτουργεί σε μόνιμη βάση από το 1948 με δημιουργό του τον Γιώργο Μαυρογένη και συνεχιστή τον α. Κωστα Μαυρογένη συνδέοντας άρρηκτα τ όνομα της οικογένειας με το καρναβάλι Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου!!!

Σήμερα μια μεγάλη ομάδα από σχεδιαστές,γλύπτες,κατασκευαστές και ζωγράφους κάτω από την επίβλεψη του σκηνογράφου Αντρέα Μαυρογένη συνεχίζει το τεράστιο έργο των προκατόχων και με σύγχρονες μεθόδους και υλικά φέρνουν στο καρναβαλικό κοινό τη ποιότητα που μόνο η Η κάθε ιδέα σαρκώνεται επίμονα,προσεκτικά και
Ένα τεράστιο κομμάτι φελιζόλ από μια αδιαμόρφωτη μάζα αρχίζει ν αποκτά σχήμα και ζωή μέρα με την μέρα κι όσο ο Γλυπτης του δίνει μορφή και φόρμα η φαγούρα αποκτά τη δίκη του αυθύπαρκτη ζωή !!!!

Από κεινη τη μοναδική στιγμή δημιουργίας,όπου η έμπνευση έρχεται να συναντηθεί με την υλική υπόσταση της τέχνης,αρχίζει μια μοναδική διαδρομή εξαιρετικής δεξιοτεχνίας,εμπειρίας και τεχνικής που μόνο το ο όνομα «Μαυρογενης» μπορεί να προσφέρει!!!

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ» ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΝ 10 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ